Visie op Europa door Yuri Honing & Mariecke van der Linden – Goldbrun

Met een totaalkunstwerk van muziek, schilderijen en installaties reflecteert het gelegenheidsduo van saxofonist Yuri Honing (Hilversum, 1965) en beeldend kunstenaar Mariecke van der Linden (Ravenstein, 1973) op Europa. Met name op de toestand van angst en ontluistering tijdens de jaren van de Koude Oorlog. Hun presentatie Goldbrun is ingepast in de tentoonstelling van het werk van Giacometti en Chadwick, die gelijktijdig in Museum de Fundatie te zien is. 

In een museumzaal schilderde Van der Linden onder meer een menshoge piëta, met Spinoza als Maria en het onthoofde lichaam van Marie-Antoinette als Jezus. Vloer, wanden en plafond maken onderdeel uit van de multidisciplinaire installatie, die samen met Honings muziek zorgt voor een overweldigende ervaring. Een geslaagd resultaat van een even unieke als natuurlijke samenwerking, als je bedenkt dat Van der Linden oorspronkelijk componist is en Honing beeldende kunst in al zijn albums een belangrijke rol laat spelen.

Beide kunstenaars reageren via hun eigen discipline op politieke en historische thema’s, met als adagium ‘Homo homini lupus’: de mens is een wolf voor zijn medemens.

Het werk is te zien tot 6 januari 2019 in Museum de Fundatie.

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top