De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen vaak nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen. Daarom organiseert ArtWorlds KlimaatExpo ‘22, de eerste landelijke tentoonstelling met open inschrijving over klimaatverandering. De tentoonstelling is te zien op drie locaties; Academiehuis Grote Kerk in Zwolle, Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino / Wijhe, en Museum de Fundatie Zwolle. 

De makers hebben bepaald hoe KlimaatExpo ’22 eruit ziet: de tentoonstelling is samengesteld door open inschrijving en een anonieme selectie. Uit 2200 kunstwerken zijn er 251 werken gekozen door een grote, gemêleerde jury. Alle hedendaagse beeldende kunstvormen zijn vertegenwoordigd bij KlimaatExpo ’22: van schilderkunst tot buitenbeelden, van maquettes tot fotografie, en alles daartussenin. De enige voorwaarde is het thema: klimaatverandering. 

Soms intuïtief, soms beredeneerd, laten de deelnemende kunstenaars zien hoe de klimaatverandering ons bestaan beïnvloedt, en wat de gevolgen zijn voor onze directe omgeving, de stad, het landschap, dieren en onze manier van leven. Deze tentoonstelling laat zien dat kunst de samenleving is, en een noodzakelijk middel om elkaar te begrijpen. KlimaatExpo ’22 benadrukt dat klimaatverandering de allergrootste uitdaging van de huidige en komende generaties is, maar biedt ook hoop voor de toekomst.

Catalogus
Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus in handzaam pocketformaat vormgegeven door ontwerpbureau 75B uit Rotterdam en duurzaam geproduceerd door drukkerij Libertas Pascal uit Utrecht. De catalogus is voor € 7,50 te koop in de museumwinkel van Museum de Fundatie en het Academiehuis.


Te koop 
Alle 251 kunstwerken zijn tijdens de tentoonstellingsperiode te koop. ArtWorlds faciliteert en ontvangt 30% commissie per verkocht werk. Hiermee kan de stichting toekomstige projecten mogelijk maken. Museum de Fundatie en Academiehuis Grote Kerk zijn financieel niet betrokken bij de verkoopprocedure.

Academiehuis Grote Kerk Zwolle (foto’s Peter Tijhuis)

 

Tuinzaal Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe (foto’s Peter Tijhuis)

 

 

Terug naar de top