Ambassadeurs

We zijn blij met onze ambassadeurs die we graag aan je voorstellen:


Julia Alvares (1996), is afgestudeerd docent beeldende kunst en vormgeving. Ze heeft zich gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, toegankelijkheid en onbewuste uitsluiting. Julia werkte onder andere voor het Stedelijk Museum Amsterdam, het Tropenmuseum en schreef voor het Bijlmer Parktheater een wetenschappelijk onderzoek over diversiteit en inclusie binnen de organisatie. Ze werkt momenteel met veel plezier voor Museum Het Rembrandthuis en voor de Hogeschool Voor de Kunsten Utrecht.

“Binnen mijn werkzaamheden is het voor mij belangrijk om te onderzoeken op welke manieren verschillende werelden kunnen samenkomen. Ik voel urgentie om mij te verdiepen in hoe we zowel oude als nieuwe verhalen over ons verleden, heden en toekomst kunnen achterhalen, deze verhalen een stem kunnen geven en met elkaar kunnen verbinden. 

Als ambassadeur van KlimaatExpo ’22 hoop ik dat daar waar we soms verschil ervaren, het onderwerp klimaat ons juist verbindt. Het is iets waar we met z’n allen niet omheen kunnen. Met kunst, als universele taal, kunnen we communiceren en ervaringen delen. Ik zie dit dan ook als een essentiele kracht om elkaar te kunnen doen verstaan en de “ander” te begrijpen. De open inschrijving onderschrijft mijn visie op toegankelijkheid en biedt op een laagdrempelige manier een kans om je stem te laten horen.”

 

Terug naar de top