Verkoop ZomerExpo stoomt gestaag door

Het kunstkopend publiek heeft de weg naar ZomerExpo gevonden. De verkoop loopt opvallend goed. Ruim veertig werken en tentoonstellingsperiode is nog maar halverwege. Ook duurder werk, zoals Waterijsjes van Marjan Meulepas (foto hieronder, in het midden) en De Preekstoel van Wouter van Gils  (zie foto boven de bank) gaan over de toonbank. Het is druk op de zalen, de tentoonstelling lokt reacties uit en bezoekers praten openlijk over het werk en een eventuele aanschaf. Soms vangt iemand achter het net. De rode sticker op het titelkaartje geeft aan dat een uniek werk verkocht is.

Water ZomerExpo 2017 is in trek omdat hier vele, zeer uiteenlopende werken zorgvuldig met elkaar zijn gecombineerd. Het is aan het publiek om de verschillen en overeenkomsten te ontdekken.

 

Relaties op vele vlakken
De nieuwe Collectie ZomerExpo 2017 toont talloze lijnen, overeenkomsten en verbanden. Overal zijn deelpresentaties gecomponeerd rond subthema’s: wanden en vloeren vol zeegezichten, badende vrouwen, stoere mannen in het water, water thuis, verontrustend water, industrieel water, druipende druppels, wazig condens, droogte, materiaal of kleur als verbindend element, het gaat maar door. Dankzij die rangschikkingen krijgen individuele werken vat op elkaar, ze versterken of raken betrokken bij andere werken en gaan onderling relaties aan. Precies daar ligt de meerwaarde van de tentoonstelling. Het is deze setting van nieuwe composities die het publiek een handreiking geeft en wegwijs maakt in de veelomvattendheid.

Hoe werkt het?
Bezoekers die geïnteresseerd zijn in een kunstwerk vinden op elke locatie aan het begin van de opstelling een verkoopinstructie. Zij melden zich in de museumwinkel, waar ze de 30% van het aankoopbedrag betalen die ten goede komt aan het programma ZomerExpo. Daarna nemen ze zelf contact op met de kunstenaar voor de resterende betaling en de overdracht.
Let op: een unicum kan pas daadwerkelijk worden opgehaald na 20 augustus. Bij werk in oplage kan een ander nummer uit de oplage bij de kunstenaar worden aangeschaft vóór het einde van de tentoonstelling.

Voor wie de aankoop van een kunstwerk een brug te ver is: de kleurrijke catalogus met alle werken is te koop in de beide museumwinkels voor 14,95.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top