Nature Talks | Museum de Fundatie | te zien tot 22 augustus

Kunst & Design waarin de mens niet centraal staat

We geloven in een maakbare wereld, waarin de mens centraal staat. Maar juist deze egocentrische overtuiging heeft destructief gewerkt; met onze acties maken we inmiddels in een hoog tempo de wereld zoals we die kennen kapot. Wat kunnen we er (nog) aan doen?

Vijftien alumni van HKU gaan in Nature Talks de samenwerking met de natuur aan. Deze nieuwe Fundatie Future Factory tentoonstelling laat andere manieren van omgaan met de wereld zien en biedt hoop voor het vermijden van de ondergang van de mensheid.

Nature Talks is een uitnodiging van de deelnemende kunstenaars aan ons om een begin te maken met het wisselen van ons perspectief. Gastcuratoren Erwin Slegers, Anke Jongejan en Kelvin Godee (allen werkzaam bij HKU) zijn nauw betrokken bij de selectie van het werk voor deze tentoonstelling.

HKU stelt zich als taak om studenten vanuit hun kunstenaarschap een nieuw perspectief te laten bieden op de samenleving. Nature Talks laat de stem te horen van een jonge generatie HKUontwerpers enkunstenaars, en toont hun uitgesproken blik op de wereld. De tentoonstelling is een absolute aanrader voor alle kunstenaars en makers die inspiratie willen opdoen om werk te maken voor KlimaatExpo ’22.

Met werk van:
Damiët Anijs, Trix Berendsen, Marije Dijkstra, Emmy van e dGrift, Juliette Koster, Aster Kruisbrink, Valerie van Leersum, Josette Oegema, Lidewei Reitsma & Jonne Verheij, Rashel van der Schaaf, Stan Smeets, Kick Veldman, Isabela Verhagen, Pepijn Zuiderveld.

Nature Talks is de tweede tentoonstelling die Museum de Fundatie in samenwerking met HKU maakt en waarin jonge makers de kans krijgen hun werk te laten zien aan een groter publiek. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst? Antwoorden zijn te zien in exposities zowel binnen als buiten het museum. De tentoonstelling is onderdeel van de Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie.

 

 

Stan Smeets, The Plant-Based Instrument, 2021, projectie, monitor, planten, bruikleen van de kunstenaar. Te zien in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.

 

Beeld header: Rashel van der Schaaf, Ich bin der Fluβ, 2020, digitale video, 20m00s, bruikleen van de kunstenaar.

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top