KlimaatExpo | Een nieuw hoofdstuk in het Muiderslot

KlimaatExpo zet haar missie voort met een spin-off in het Rijksmuseum Muiderslot. KlimaatExpo Muiderslot presenteert van 1 juni tot 15 september 27 kunstwerken over klimaatverandering op een plek met een rijke geschiedenis van strijd tegen water.

Kunst inspireert en activeert
In 2022 hebben 2300 kunstenaars gereageerd op een oproep om een kunstwerk te creëren voor KlimaatExpo ’22 bij Museum de Fundatie. Er volgde een overvloed aan kunstwerken die onder andere getuigden van bijzondere kennis over de gevolgen van klimaatverandering. De tentoonstelling liet in 250 uiteenlopende kunstwerken zien hoe kunst een rol speelt in het bewustwordingsproces rond klimaatverandering en maakte veel indruk.

Klimaatverandering gaat door
Klimaatverandering stopt niet. Helaas. Ondanks de inspanningen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, worden we dagelijks geconfronteerd met de mogelijkheid dat het allemaal sneller gaat dan we denken. Daarom hebben we besloten om een vervolg te geven aan de KlimaatExpo, op een plek die al sinds 1285 symbool staat voor weerbaarheid.

Hergebruik
De deelnemende kunstenaars hebben eerder werken ingezonden voor KlimaatExpo’22 bij Museum de Fundatie. Het hergebruik benadrukt de noodzaak van duurzaamheid, zowel binnen de kunst als in de organisatie. Voor KlimaatExpo Muiderslot heeft een team ArtWorlds samen met het Muiderslot een nieuwe selectie gemaakt.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top