Persbericht | KlimaatExpo bij het Muiderslot van 1-6 t/m 15-9-2024

Muiderslot geeft met KlimaatExpo Muiderslot deze zomer aandacht aan het klimaat. Twintig kunstenaars laten zien hoe klimaatverandering ons leven en onze toekomst beïnvloedt. Bij het Muiderslot, omringd door weelderige tuinen die worden gekoesterd vanwege hun biodiversiteit, zijn er in en rond het kasteel zo’n 25 klimaatkunstwerken te zien.

KlimaatExpo Muiderslot is een innovatieve expositie, waarbij je op een inspirerende en educatieve manier wordt aangemoedigd om na te denken over je eigen rol in het behoud van onze planeet en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Bij de expositie is een aparte audiotour ontwikkeld, evenals een podcastserie waarin de kasteelcollectie door een groene bril wordt bekeken.
KlimaatExpo Muiderslot is een samenwerking tussen het Muiderslot en ArtWorlds.

Educatieve programma’s
Bij de tentoonstelling is een uitgebreid educatief programma ontwikkeld voor zowel scholen als reguliere bezoekers. Dit programma bestaat uit (instap)rondleidingen, lezingen rondom klimaatverandering en workshops.

Familieprogrammering
In de zomer biedt het Muiderslot verschillende creatieve activiteiten aan. Samen met een aantal exposerende kunstenaars worden (inloop)workshops aangeboden voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan kunst maken door afval te recyclen of te werken met planten

Behind the scenes
Voor wie meer wil weten over de totstandkoming van de getoonde kunstwerken, de makers en de natuur rondom het kasteel, is het mogelijk een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens een ‘behind the scenes’ evenement gaan kunstenaars, curator en publiek met elkaar in gesprek. Een aantal kunstenaars vertelt over hun inspiratie, het creatieve proces en de belangrijkste boodschap achter hun werk met betrekking tot het klimaat. De curator vertelt over de relatie van de werken met (de tuinen van) het Muiderslot.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de persvoorlichter van het Muiderslot: Martine Willekens, martine.willekens@muiderslot.nl of +316 53 60 03 431

Rijksmuseum Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden
Telefoon: +31 (0)294 256 262
E-mail: info@muiderslot.nl
www.muiderslot.nl

 

Bovenstaande afbeelding Strandafval vanGreetje Majoor is een van de  25 werken die te zien zijn in het Muiderslot

De enorme hoeveelheid plastic in de oceaan en de vogels en vissen die hiervan de dupe zijn, hebben mij diep geraakt. Hier moest ik wat mee. Mijn man en ik hebben rotzooi van het strand geraapt. Ik knip het afval in repen en gebruik het als inslag(garen) tussen de schering van katoen op mijn weefgetouw. Het is mijn protest tegen het zwerfafval.”

Strandafval is gemaakt van plastiek handschoenen, visnet en allerhande materiaal en is 300 x 500 x 5 cm.

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top