Ambassadeur Teo van den Brink

‘Er zijn uitverkorenen die met palet en penseel ter wereld komen, en op de gemakkelijkste en geleidelijkste wijze, schijnbaar al spelende, bekoorlijke en bewonderenswaardige kunstwerken voortbrengen’, schreef Johan Gram 130 jaar geleden.

Tot die uitverkorenen behoorden in zijn tijd Weissenbruch, Mesdag en Apol, Haagse Scholers die bij onze kunsthandel Simonis & Buunk rijk vertegenwoordigd zijn. Vandaag de dag kunnen we gerust stellen dat die uitverkorenen zich bevinden tussen de inzenders van KlimaatExpo’ 22. De kracht van de Expo’s met een open inschrijving, is dat het actuele thema elke keer opnieuw zorgt voor de vele en diverse inzendingen. De democratisch gekozen kunstwerken zijn altijd vol energie en verrassend, en verdienen een museaal podium om ontdekt te worden door het grote publiek.

Extra aantrekkelijk is de mogelijkheid werk van de (meestal nog onontdekte) talenten aan te kopen, nota bene ter plaatse: handel in het museum. Dat spreekt mij aan. Kunst is niet alleen iets voor de happy few, schoonheid moet toegankelijk (en betaalbaar) zijn voor iedereen en daar draagt de KlimaatExpo warm aan bij.

Teo van den Brink (1986) is directielid bij Simonis & Buunk in Ede, de grootste kunsthandel van Nederland in 19e en 20e eeuwse schilderkunst. Hij is momenteel bezig met de samenstelling van de tentoonstelling en catalogus Hugo Claus – de duizendpotige woelgeest. Voor het eerst komt een grote collectie schilderijen en tekeningen van multitalent Hugo Claus (1929-2008) op de markt, werk dat recent rechtstreeks uit de familie Claus is verworven en vanaf 14 mei op zoek is naar een nieuwe liefhebber.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top