Ambassadeur Joris Montens

Joris Montens en zijn partner Stefan Heinis zijn de initiatiefnemers en eigenaren van galerie Fontana in Amsterdam. De galerie startte in 2011 en is in tien jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde internationale galerie voor hedendaagse kunst. Op Lauriergracht 142 hebben Joris en Stefan onlangs een nieuwe ruimte betrokken in een oude chocoladefabriek (van meer dan 300 m2). Met een eigenzinnige programmering van toonaangevende kunstenaars richten ze zich op kunst die gaat over de relatie van de mens met de natuur.

Joris heeft in het verleden regelmatig deelgenomen aan de jury van ZomerExpo. Door zijn aandacht en liefde voor de kunst is Joris als mens en galeriehouder een unieke bemiddelaar tussen kunst, kunstenaar en koper.

“De thema’s van onze galerie zijn menselijkheid, kwetsbaarheid en sterfelijkheid. Het onderwerp klimaatverandering sluit daar naadloos bij aan. Het is het meest gebruikte onderwerp van kunstenaars in deze tijd. Logisch, want het is urgent. Dat is ook de reden dat wij klimaat activistische kunstenaars als Claudy Jongstra vertegenwoordigen. Haar zorgvuldig samengesteld ambachtelijk werk biedt hoop en inspiratie voor een mooie toekomst.”


Fotocredits: Joris Montens in zijn galerie met op de achtergrond een keramieken beeld van Carolein Smit.

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top