Ambassadeur Andrea van Pol

“Deze KlimaatExpo past helemaal in de vaart der volkeren. Iedereen is zich bewust van een veranderend klimaat, maar juist kunstenaars kunnen het zonder wetenschappelijke rapporten verbeelden. Ik verheug me op wat komen gaat en ben vereerd ambassadeur van dit Grote Gebeuren te mogen zijn.”

Andrea van Pol is presentator van meerdere radio- en tv programma’s: kunst in Pols Hoogte (TVNH), AVRO’S  Kunstuur en Opium, Vroege Vogels en Koffietijd.

“Vijf jaar deed ik voor de AVRO verslag van de ZomerExpo, een geweldig evenement voor een tv-programma. Het bracht kunst op een heel toegankelijke manier naar een groot publiek.

Wat mij aansprak in de formule is dat de kunst anoniem getoond werd; de jury zag alleen het werk, maar ik als presentator kon wél zien wie er achter zat. Ik mocht zowel kunstenaars als juryleden interviewen: over drijfveren, passies en lastige keuzes. Zelden zag ik zoveel plezier van kunstenaars als tijdens die dagen, ook al waren er genoeg afwijzingen. De kans in een groot museum te komen hangen is heel reëel.

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top