Praten over kunst, klimaat & activisme in Climate City | 19 november Cityscapes Amsterdam

Waarom vallen klimaatactivisten kunst aan om de urgentie duidelijk te maken? Is kunst wel zo kwetsbaar en weerloos? En wat is het effect als kunst over klimaatverandering gaat? Kan kunst de boodschap overbrengen? Veel vragen, veel perspectieven, veel meningen.

Tijd voor een weerspiegeling. Tijd om in gesprek te gaan over de rol van kunst in de klimaatcrisis, activisme en kwetsbaarheid. Onder leiding van schrijver en beroepsdenker Dirk van Weelden belichten kunstenaars bovenstaande vragen aan de hand van hun werk.

Het gesprek vindt plaats in in Galerie Cityscapes tussen de werken van de tentoonstelling Cimate City en wordt verwerkt in een podcast over kunst & klimaat.

Climate City is een groepstentoonstelling van 10 kunstenaars samengesteld door Bastiaan Gribling (Cityscapes) en Carlien Oudes (ArtWorlds). De tentoonstelling laat zien hoe land- en stadsbeeld reageren op het veranderende klimaat. In totaal nemen 10 kunstenaars deel aan de tentoonstelling.

Wil je het gesprek bijwonen? Mail naar Bastiaan Gribling (er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Datum tijd en plaats 
Cityscapes – Oudezijds Voorburgwal 131,
zaterdag 19 november van 16.00 – 17.00 uur

Moderater: Dirk van Weelden (schrijver en filosoof)

Deelnemende kunstenaars:
Carlien Oudes, Conrad van Tiggelen,
David Veldhoen, Franck Gribling,
Lisanne Sloots, Loek van Vliet,
Louis van der Liinden, Mischa Keijser,
Vincent van Gaalen, Yonne van der Griendt.

Foto bovenstaande afbeelding is het fotowerk Gespiegelde karren, Yvonne van der Griendt, te zien in Climate City (onderstaande foto’s van de tentoonstelling).

 

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top