Koper in beeld

ZomerExpo staat natuurlijk in het teken van kunstenaars en kunst, maar wie koopt die kunst eigenlijk? Wij lieten ons licht dit keer schijnen op iemand die een kunstwerk heeft aangeschaft tijdens Water ZomerExpo 2017 en vroegen naar de aankoop en de tentoonstellingservaring in het algemeen.

Wie bent je, welk werk heb je gekocht en hoe ben je bij ZomerExpo terechtgekomen?
Mijn naam is Ebel Smidt en samen met mijn vrouw ben ik een vaste bezoeker van Museum de Fundatie. In het dagelijks leven ben ik waterdeskundige; ik heb een eigen bedrijf dat zich richt op de advisering bij diverse vraagstukken omtrent water. Vandaar dat ik ook bijzonder benieuwd was naar de Water ZomerExpo. Het thema spreekt mij namelijk erg aan. Ik kocht Bron (2017) van Sietse Muis.

Wat maakt dit werk zo bijzonder?
Voor mij is dat de combinatie van woordspel en vormgeving. Het is een bijzondere opeenstapeling waarbij de woorden de belangstelling voor water uitspreken. Het werk biedt de mogelijkheid om met die woorden nieuwe patronen te maken en vooral dit element spreekt mij aan. Ik bezocht de expositie niet met de gedachte om iets te kopen, maar toen ik dit werk zag was ik meteen ‘verkocht’ en wist ik dat ik het direct wilde kopen. Je zou het liefde op het eerste gezicht kunnen noemen.

Waar gaat u het werk plaatsen en waarom?
Waarschijnlijk komt het op mijn werkplek op kantoor te staan. Ik weet nog niet goed waar en hoe, maar het object leent zich er ook voor om mee te nemen als ik bijvoorbeeld een mediation (conflictbemiddeling) heb met klanten.

Wat vond u over het algemeen van Water ZomerExpo 2017?
De enorme variëteit aan werken was bijzonder om te zien. Ik begreep ook dat alle werken worden gekozen door verschillende mensen, vandaar deze uiteenlopende selectie natuurlijk. Ik heb genoten, dus ga zo door!

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top