Politici in discussie over klimaatverandering

Bovenstaande afbeelding is van de straatkunstenaar Isaac Cordal, Politicians discussing global warming, gepresenteerd in Berlijn (2011).

Politici in discussie over klimaatverandering is de titel die gebruikers van sociale media aan deze kleine sculptuur van de Spaanse straatkunstenaar Isaac Cordal hebben gegeven. Politieke, uniforme, ambtelijke mannen die maar door blijven praten over ‘het klimaatprobleem’ terwijl ze verzuipen. Het werk is klein (ongeveer 20 cm), maar de zeggingskracht is enorm. Wie ‘kunstwerken over klimaatverandering’ googled, komt vrij snel op dit beeld terecht.

Het blijkt dat de sculptuur van Cordal eigenlijk Electoral campaign heet en deel uitmaakt van een grotere straatkunstinstallatie genaamd Follow the leaders. Een kritische reflectie op de traagheid van de maatschappelijke massa. De kleine cementfiguren, gerangschikt in sombere scènes van stedelijke desintegratie, vertegenwoordigen de gezichtsloze zakenlieden die onze kapitalistische wereldorde leiden.

“Deze stukken weerspiegelen ons eigen verval”, zegt Cordal. “We leven ondergedompeld in de ineenstorting van een systeem dat moet worden veranderd.”

Andere werken uit de aangrijpende serie werken zijn:

 

 

 

 

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top