Informatie voor gekozen deelnemers in de Van Gendthallen

Praktische informatie
Zaterdag 13 en zondag 14 april worden alle 1000 gekozen kunstwerken aangeleverd in de Van Gendthallen. Dit omvangrijke proces moeten we met elkaar stroomlijnen zodat de jury’s van 15 t/m 17 april een goed beeld hebben van alle werken. De kunstenaars hebben een uitnodiging ontvangen met een tijdstip om het gekozen werk te brengen. Een van onze medewerkers geeft het werk een plaats in de hal. In uitzonderlijke gevallen (installaties) kun je het werk zelf opbouwen. 

Wat als je niet op het gevraagde tijdstip kunt komen? 
Tot en met 4 april kunnen we tijdswijzigingen verwerken, daarna niet meer. Bij verhindering kun je iemand anders vragen om het werk naar de Opstelling te brengen. Deze persoon neemt dan je kunstwerk(en), inschrijfgegevens en A4-print mee en doet de betaling.

Wat neem je mee en waar let je op?

 • Je kunstwerk, zoals online aangemeld.
 • Een bewijs van inschrijving. En dat is de uitnodigingsmail voor de Van Gendthallen, je neemt een print mee of je toont ons het scherm van je mobiel.
 • Het kunstwerknummer staat bovenaan je uitnodigingsmail.
 • Een A4-print met: de titel van het werk, materiaal / techniekjaar van vervaardiging, eventuele oplage en verkoopprijs (inclusief BTW).

Wat doe je vooraf en wat gebeurt er in de Van Gendthallen

 • Zorg dat achterop of onderaan het werk een sticker of label is bevestigd, met daarop duidelijk je contactgegevens (in elk geval je telefoonnummer en mailadres).
 • In de Van Gendthallen zijn er hangrekken waaraan de werken worden bevestigd (vergelijkbaar met een museumdepot). Het platte werk moet aan een spijker, schroef of kleine haak kunnen hangen. Zorg dat het werk is voorzien van een deugdelijk ophangsysteem.
 • Er zijn tafels voor het tonen van kleiner ruimtelijk werk. Dus je hoeft geen sokkel mee te nemen. Zorg dat het werk zelfstandig kan staan/liggen.
 • Heb je een installatie of werk uit meer onderdelen? Zorg dat je werk vooraf presentatieklaar is. We herinneren je er graag aan dat er maximaal een half uur opbouwtijd is per werk is.

Bij aankomst

 • Je meldt je aan de zij-ingang van de Van Gendthallen. Bij de entree worden je gegevens gecontroleerd.
 • Heb je plat en draagbaar werk (2d: schilderijen, foto’s, etc.), dan kun je dit uitpakken op een van de aanwezige tafels. Een van onze medewerkers brengt het werk vervolgens naar de presentatieplek.
 • Heb je een een installatie met opbouwtijd, laat dit dan bij aankomst aan onze baliemedewerker weten. Een van onze medewerkers brengt je naar de installatieruimte, waar je het werk (binnen 30 minuten) kunt opbouwen. In de ruimte zijn stroompunten en tafels aanwezig.
 • Het je extreem kwetsbaar werk, laat dit dan ook bij aankomst weten. Je brengt je werk dan samen met een medewerker naar de presentatieplek.
 • Heb je digitaal werk (korte film/animatie)? Dan kun je dit meenemen op een USB-stick. Er zijn laptops en beamers aanwezig waarop het werk kan worden afgespeeld. Om vergissing te voorkomen:
  Zet alléén het kunstwerk-bestand op de stick. Bestandsnaam bestaat uit: titel_achternaam kunstenaar  en schrijf of plak op de USB-stick je naam, telefoonnummer en het kunstwerknummer dat je bij de inschrijfbalie ontvangt.

We maken je nogmaals attent op het reglement, dat je bij aanmelding hebt geaccordeerd. Check of je werk voldoet aan de voorwaarden.

Een aantal punten uitgelicht

 • Indien het werk bij aanlevering afwijkt van het werk dat online is aangemeld, heeft de organisatie het recht om het werk niet toe te laten tot de Opstelling.
 • Uitgesloten van deelname zijn: werken met een brandbaarheid onder 50 graden Celsius, gevaarlijke en/of giftige inhoud, levende organismen of die in welke vorm dan ook een risico vormen voor personeel en publiek, evenals werken die voortdurend gebruik moeten maken van elektriciteit en daardoor brandgevaarlijk zijn.

De vakjury (15 april) bestaat uit o.a. kunstenaars, critici, verzamelaars, galeriehouders, curatoren.
De juniorjury (16 april) bestaat uit leerlingen van kunstscholen en de Breitner Academie.
De publieksjury (17 april) bestaat uit individuele bezoekers. Aanmelding is niet meer mogelijk, de publieksjury is volledig.


Werk ophalen: 19 en 20 april

Het ophalen van het werk vindt plaats op vrijdag 19 april tussen 9.30 en 16.00 uur (hal sluit om 16.30 uur) en 20 april tussen 9.30-13.30 uur (hal sluit om 14.00 uur). Je ontvangt hiervoor geen tijdslot en kunt gewoon naar de hal komen. Let op: na sluitingstijd geen toegang. Werken die zaterdag niet zijn opgehaald, worden niet bewaard.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top