De keuze is gemaakt: dank aan alle deelnemers en de vrijwilligers!

Een week lang hebben we mogen genieten van 1000 kunstwerken die zijn ingebracht voor Europa ZomerExpo 2019 in Museum de Fundatie. We zagen kunstwerken variërend van groot tot klein, in alle stijlen en mogelijke technieken en het onderwerp van alle kanten belicht. Van propagandawerk tot uitgesproken kritisch, arcadisch en paradijselijk. Een selectie van uiteindelijk 250 werken, gekozen door een vak-, junior- en publieksjury, is vanaf 25 mei te zien in Museum de Fundatie. 

De Van Gendthallen, waar alle werken werden opgesteld, was een mythische plek. ’s Nachts werden de werken in de grote hallen toegedekt om ze te beschermen. En overdag openden we het doek voor de jury’s die hun ogen uitkeken.

Meer dan duizend stemmen zijn uitgebracht door de diverse juryleden. Onder de indruk van de kwaliteit was het lastig kiezen. De selectie is bekend en de stemmen geteld. Zoals altijd, volgens de herkenbare formule: anoniem. En het blijft de keuze van de dag. We willen graag de jury maar bovenal alle kunstenaars die werk hebben ingezonden heel erg bedanken voor al het werk!

De vrijwilligers hebben tussen de kunstwerken gewerkt, ze beschermd, bewaakt en onthuld aan de jury, de hallen schoongehouden, koffie gezet voor iedereen en vriendschap gesloten. Het was een fantastische week. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt! 

 

 

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top