Tour d’Europe: Museum No Hero in Delden

‘Kunnen wij onszelf herkennen in de ander? Kunnen wij onze wereldvisie oprekken door buiten onze eigen bubbel te kijken?’

Deze vragen zijn leidend in alle tentoonstellingen en presentaties van het kersverse Museum No Hero. Een nieuw museum in een voormalig rentmeestershuis uit 1726 op landgoed Twickel. No Hero toont werk van vijf continenten verzameld door kunstverzamelaar Geert Steijnmeijer. Het museum ‘verruimt je blik’ en de naam No Hero spreekt boekdelen. Het museum wil breken met het stramien dat kunst een elitekwestie is. Een prettig geluid in onze oren. In Museum No Hero is iedereen welkom, ongeacht identiteit, nationaliteit, gender, leeftijd of opleidingsniveau.

Een van de eerste tentoonstellingen is Ich bin ein Berliner. We zien Berlijn door de ogen van de kunstenaars die een onmiskenbare invloed hebben gehad op deze metropool. Berlijn, in al zijn schoonheid en ruigheid, met werk van onder andere Elvira Bach, Salomé, Rainer Fetting, Anselm Reyle, Luciano Castelli en A.R. Penck, allen gerekend tot de neo-expressionisten of Nieuwe Wilden. Het persoonlijke verhaal van deze kunstenaars is de rode draad van de tentoonstelling.

Elvira Bach

Ich bin ein Berliner is tot 19 februari 2019 te zien. Meer informatie over Museum No Hero tref je hier.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top