Uitnodiging: Tropic City Talk zondag 5 maart Scheepvaartmuseum A’dam

Cityscapes Foundation, Jólan van der Wiel en Het Scheepvaartmuseum nodigen u uit voor de Tropic City Talk op zondag 5 maart, van 2 tot 4 pm in Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam.

Tropic City Amsterdam
Vanuit nieuwsgierigheid naar de extreme omstandigheden als gevolg van de opwarming van de aarde, voert ontwerper Jólan van der Wiel experimenten uit om de tropische stad van zijn fantasie vorm te geven. Hoe zou Amsterdam eruitzien als het er tropisch zou zijn?

Dit project vormt het eerste deel van Odd Environments: een reeks waarbinnen van der Wiel zich steeds een nieuwe, extreme omgeving eigen maakt. De presentatie van de resultaten van zijn zoektocht worden in het weekend van 3 – 5 maart gepresenteerd op het ‘Open Pleyn’ van Het Scheepvaartmuseum. De show is vrij toegankelijk en te bezoeken zonder museumentreebewijs.

Zondag 5 maart wordt Tropic City afgesloten met een expert-meeting. In deze Tropic City Talk stellen we de vraag centraal hoe natuurlijke veranderingen zoals opwarming van de aarde en toename van wateroverlast, die in eerste instantie een probleem vormen, juist kunnen worden benut als nieuwe kansen voor onze stedelijke leefomgeving. Naast Jólan van der Wiel, die zal spreken over zijn Tropic City installatie, spreken vier experts over hun visie op ‘natuurlijke transformatie’ en de mogelijkheden die klimatologische veranderingsprocessen bieden om nieuwe vormen van architectuur en stadsontwerp te genereren.

EVENT: Tropic City Talk
LOCATIE: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam
DATUM: Zondag 5 Maart 2017, van 2 tot 4 pm
RSVP: aanmelden svp voor 24 Februari via: info@cityscapesgallery.nl

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top