Ode aan de kunstenaar

Wie flaneert over de drassige velden die te vinden zijn voor Kasteel het Nijenhuis vindt bijzonder veel moois. Variërend van papieren creaties tot bronzen beelden en metalen buiteninstallaties. Echter zijn het niet alleen de kunstwerken die in het oog springen maar ook de creatieve makers, het brein achter de werken, verdienen enige aandacht.

Ondanks dat een juryoordeel enkel berust op het kunstwerk zelf, dus op de fysieke verschijning van het werk zonder enige context, kunnen wij van de ZomerExpo het niet laten om ook de andere kant te laten zien; of te beschrijven althans. Op een voorrondedag is de ontmoeting met de kunstenaars voor ons natuurlijk onvermijdelijk. Het is dan ook bewonderenswaardig om te zien met welke passie, energie en meedogenloze inzet sommige kunstenaars naar zo’n voorrondedag komen.

Zo ook de kunstenares van bovenstaande foto. Wetende dat haar drijvende, Claes Oldenburg-achtige kunstwerk de letterlijke confrontatie opzoekt met het thema ‘Water’ van dit jaar besloot de kunstenares de nodige voorbereidingen te treffen. Compleet uitgerust met een waadpak en een geschikt anker zodat het werk op zijn plaats bleef, ging ze, evenals veel andere kunstenaars, zonder te aarzelen het water in. En geloof me, het was best frisjes. Het water was gelukkig niet diep, dus ze kon de rubberboot (met peddels) en het extra setje kleren voor het geval ze kopje onder ging gelukkig in de auto laten liggen.

Zie dit als een lofzang voor de gepassioneerde kunstenaar die (te) goed voorbereid naar zo’n voorronde komt. Hier kunnen wij niet anders dan een diepe buiging voor maken.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top