Inschrijving KlimaatExpo ’22 geopend!

” ‘Climate change’ legt de problematiek onder een vergrootglas. Met dit werk hoop ik bewustwording te creëren. Het is nog niet te laat…”

Asselien Broekhuis (Aarde ZomerExpo 2013)

 

Museum de Fundatie en ArtWorlds presenteren KlimaatExpo ’22. Een tentoonstelling met open inschrijving over klimaatverandering te zien van 17 september t/m 4 december 2022 in Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe. De inschrijving is tot 15 juni geopend. 

Klimaat. Een urgenter onderwerp is er niet. Klimaatverandering raakt mens, natuur en milieu. Het laat kunstenaars niet onbewogen. Op uiteenlopende manieren spreken kunstenaars hun zorg uit over het behoud van onze natuur. Dat resulteert vaak in prachtige werken die de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur in beeld brengen, zoals bijgaand werk van Asselien Broekhuis.

De gevolgen van deze verandering zijn groter dan ons voorstellingsvermogen. Kunst kan het onvoorstelbare in beeld brengen. Kunstenaars, jullie zijn aan zet! 

We roepen alle kunstenaars en makers op om werk aan te melden. Doe mee aan de eerste landelijke tentoonstelling waarbij kunstenaars en makers gevraagd worden om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden.

 

Terug naar de top