Tref de kunstenaar 1 juli Kasteel het Nijenhuis

Tref-de-kunstenaar-op-zaal is een bekende én beproefde activiteit van ArtWorlds. In en om Kasteel het Nijenhuis staan op zaterdag 1 juli a.s. een uur lang kunstenaars op zaal, in de tuin of in het kasteel. Bezoekers vuren hun vragen af, de makers vertellen vol vuur over hun werk.

Aansluitend is er Walk&Talk met Hans Janssen (schrijver van de nieuwe biografie Piet Mondriaan, een nieuwe kunst voor een ongekend leven, en conservator moderne kunst Gemeentemuseum Den Haag).

Programma Zaterdag juli 1 juli: Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe

  • 14:00-15.00 uur, kunstenaars bij hun werk: Bert Rene Brinkman, Jeroen van de Brug, Lies Goemans, Monique van den Hout, Judith Heinsohn, Jos Wilcke, Marina Pronk, Berend Wijers en Peter Rijke van CAKtwo, Hans van Dorp, Jacobien de Korte, Femke van Os, E.S.H. Eline Jansen, Ellen van der Wiel, Elly de Jong, Gerwald Jens Radsma, Zjkln, Pieter van Eck, Laura van Eik, Frans de Winter, Anneliet van Beelen, Gea van Eck, Frans de Winter, Casper Le Fevre en Marjan Veltkamp 
  • 15.00-16.00 uur: Hans Janssen in gesprek met kunstenaars over hun werk.

In een informele setting wordt gesproken over de invloed van de Stijl op hedendaagse kunst. Over hoe abstractie ook in het huidige werk nog een bijzondere ontdekking is. Kunstenaars kunnen frappante overeenkomsten en universele gedachten over composities uitwisselen met deze schrijver en kunsthistoricus die het leven en het werk van de schilder Mondriaan op de voet heeft gevolgd, diens schilderijen tot op de draad heeft bestudeerd en zich tot op de dag van vandaag afvraagt wat schilderkunst bij mensen teweegbrengt.

 

Terug naar de top