Satelliet-expo Kunst centrum Haarlem 8 juni t/m 24 augustus

K. Stieber, Dutch Tulips


Van zaterdag 8 juni tot en met zaterdag 24 augustus presenteert Kunst centrum Haarlem de satelliettentoonstelling van Europa ZomerExpo 2019: 35 prikkelende werken geven samen een verrassend beeld van een werelddeel in verwarring.

Na de jurykeuze in april voor de tentoonstelling in Zwolle mocht Marina Raymakers, directeur Kunst centrum Haarlem, een selectie maken voor de Haarlemse satelliet-expo.

Raymakers: ‘Er hing in de Van Gendthallen uitgesproken, kritische kunst, verrassend vaak met religie als thema, afgewisseld met reflecterend werk waarin Europa wordt afgeschilderd als een vakantieparadijs. Voor onze tentoonstelling heb ik – volgens de ZomerExpo-formule – gekozen zonder dat ik de namen van de kunstenaars wist. En natuurlijk was het een verrassing om uiteindelijk te weten door welke kunstenaars het werk is gemaakt.’

In de Haarlemse expositie hangen de werken door en boven elkaar. Die zogenoemde ‘salonhanging’ verwijst naar de Parijse Salon des Refusés (Salon der geweigerden), die in de 19de eeuw schilderijen en beeldhouwwerken toonde welke niet waren toegelaten tot de officiële academische salon. De Salon des Refusés bracht succesvolle schilders voort, zoals Manet, Cézanne, Pissarro, Jongkind en Whistler.

Kunst centrum Haarlem is te vinden aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top